Hakkımızda

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın faaliyetleri 2547 Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 sayılı Kanunla değişik 46 ve 47. Maddeleri ve Yükseköğretim Kurumları, Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği  gereğince Öğrencilerin beslenme, barınma, sağlık, spor, kültür ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur.

Dairemiz; amacını gerçekleştirmek için bütçe imkânları nispetinde aşağıda gösterilen temel ve benzeri hizmetleri yapar:

ØÜniversitemiz öğrencileri, personeli, emeklileri ve personelin bakmakla yükümlü olduğu bireylerin birinci basamak sağlık hizmetini yürütür.

ØÜniversitemiz öğrenci ve çalışanlarının beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, spora ilgi duymalarını sağlamak, enerjilerini olumlu yönde yöneltmek, ilgi duydukları spor dallarında faaliyet göstermeleri için imkân sunmak.

ØKültür hizmetleri olarak öğrencilerin; ilgi ve yeteneklerine göre sanat ve kültür çalışmaları yapmaları için resim, fotoğraf, halk dansları, müzik vb. faaliyet alanlarında grup ve korolar oluşturmak, bu grup ve koroların üniversite içinde ve dışında konser, gösteri gibi faaliyetlerde bulunmalarını ve karşılaşmalara katılmalarını sağlamak.

ØÖğrencilere, beslenme, barınma, kısmi zamanlı çalışma, burs ve kredi gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli hizmetleri sağlamak, bu hizmetleri sunan kuruluşlarla iş birliği yaparak hizmetin daha iyi yürütülmesini sağlamak, kantin ve kafeteryanın en iyi şekilde hizmet vermesi için çaba göstermek.

ØPsikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri yapar, öğrencilerin kişisel ve ailevi sorunlarını çözümlemeye çalışır,

ØBütün bu hizmetlerin görülmesi için gerekli olan öğrenci kantinleri, okuma salonları, toplantı, sinema ve tiyatro salonları, spor salon ve sahaları, kamp yerleri sağlar, bu ve benzeri diğer tesisleri kurar ve işletir. Bu amaca yönelik olarak üniversitenin diğer birimleri ve üniversite dışındaki kuruluşlarla işbirliği içinde çalışır.

Ø  Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bütün bu görevlerin yanında üst yöneticiler tarafından verilecek diğer görevleri de yapar.